kniebrace bij knie artrose

Door het geven van warmte, druk en stabiliteit kan een kniebrace zorgen voor pijnverlichting. Specifiek bij pijnlijke artroseknieën.

wat is knie artrose?

Bij reuma ontstaan zwellingen en ontstekingen in de weefsels rond de gewrichten. Het skelet is het frame van het lichaam. Een gewricht verbindt twee of meer botten en maakt de beweging en flexibiliteit van deze botten mogelijk. Het kraakbeen bedekt en beschermt de verbindingsoppervlakken. De verbindingsoppervlakken hebben ook synoviale vliezen die een gewrichtsvloeistof afscheiden. Deze vloeistof vermidert botafslijting en zorgt voor een soepele beweging.

brace bij knie artrose

Reumatoïde artritis is een auto-imuunziekte. De imuuncellen richten zich tegen het vlies dat de vloeistof afscheid dat de gewrichten beschermt. In de knie lijdt dit tot zwelling, stijfheid en pijn oftewel knie arthrose.

Een goede kniebrace kan de zwelling, stijfheid en pijn bij knieartrose verminderen en voorkomen. De Bauerfeind Genutrain masseert bijvoorbeeld het kniegewricht tijdens de beweging, wat hydrops tegengaat. De Bauerfeind Genutrain geeft een veilige ondersteuning van het kniegewricht. Hij ontlast de knieschijf en geeft pijnverlichting bij de meniscus

De Genumedi kniebrace is gemaakt door een bedrijf dat ook steunkousen maakt en daardoor erg goed is in het maken van een breiwerk dat de afvoer van vocht bevordert. Ook de pattelaring zorgt voor een snellere resorptie van het oedeem rond de knie. Omdat een knie bij knie artrose erg gevoelig is, is het belangrijk om te weten dat deze brace een naadloos breiwerk heeft en daardoor niet afknelt of vervelende drukpunten heeft.