Sporlastic braces

Sporlastic braces

Sporlastic Orthopaedics is een Duits bedrijf dat innovatieve braces maakt. Deze Sporlastic braces zijn pas sinds kort op de Nederlandse markt. Mooy & de Goede is blij om één van de weinige partijen binnen Nederland te zijn die deze braces mag verkopen.

De Sporlastic braces zijn in te zetten voor post-operatieve zorg en conservatieve zorg. Een drietal Sporlastic braces wil ik er uit lichten.

Sporlastic Achillo-hit

De Sporlastic Achillo-hit helpt bij een achillespeesblessure. Een achillespeesblessure is vaak chronisch. Deze blessure ontstaat niet, zoals vroeger werd gedacht, door een ontsteking, maar door een achteruitgang van de kwaliteit van de achillespees. De Sporlastic Achillo-hit zorgt voor een herstel van de functies van de aanhechting. Door compressie en massage van de achillespees is er minder pijn en een betere doorbloeding. Ook gaat de Sporlastic Achillo-hit de verkorting van de kuitspieren tegen. Dit laatste is vaak een vervelend gevolg van een achillespees blessure.

Sporlastic Rhizo-hit

De Sporlastic Rhizo-hit is vooral effectief bij skieërsduim. Bij skieërsduim scheurt, verrekt of verslapt de gewrichtsband die aan de binnenkant van de duim zit. Deze band zorgt samen met andere gewrichtsbanden voor het op de plaats houden van het onderste gewricht van de duim. Bij ski duim is de binnenkant van het onderste duimgewricht dik en pijnlijk. Ook is er sprake van krachtsverlies van de duik. De Sporlastic Rhizo-hit ondersteunt het onderste duimgewricht, ontlast de gewrichtsbanden en geeft ze daardoor de kans te herstellen.

Sporlastic Rhizo-ring

Met de Sporlastic Rhizo-ring is er eindelijk een alternatief voor de Push Ortho Duim CMC. Ook deze brace stabiliseert het duimzadelgewricht, zonder de hele hand en pols vast te zetten. Het is fijn dat er voor mensen met deze klacht nu een keuze is tussen twee braces.