Sportcompressiekousen

Sportcompressiekousen

Sportcompressiekousen betekent betere prestaties en minder spierpijn

Sportcompressiekousen hebben een afnemend drukverloop. Hierdoor wordt de bloedstroom versneld wat het prestatiepotentieel van de sporter enorm verbetert. U heeft minder spierpijn en minder vermoeide benen.

Sneller herstel met sportcompressiekousen

De sportcompressiekousen zorgen voor een sneller herstel, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk wordt om zonder rustdag door te blijven trainen.

Vaak hebben sportcompressiekousen een extra zacht voetbed wat zorgt voor extra demping. Ook zijn er kousen met extra bescherming bij de teen en antiblaarzones.

In de sportcompressiekousen zitten speciale hightech vezels verwerkt. De Bamboo Charcoal garens of zilver nanotechnologie zorgen voor een uitstekende warmtecompensatie en onderdrukken effectief geurtjes. High tech materialen zorgen er voor dat vocht goed wordt afgevoerd wat de kans op blaren enorm vermindert.

werking compressiekousen

De compressie in de kousen met voet stimuleert de doorbloeding en geeft extra stabiliteit aan spierweefsel en pezen in de onderbenen. Spiercellen krijgen zo meer energie in de vorm van zuurstof. Afvalstoffen worden op hun beurt sneller afgevoerd. Daarnaast geven sportcompressiekousen meer stabiliteit aan de zware kuitspier. Het “schudden” van de kuiten neemt sterk af.

Sleeves of tubes

Compressie sleeves of tubes zijn compressiekousen zonder voeten. De tubes lopen van de enkel tot de knie. Dit heeft een aantal voordelen. Deze kousen zijn goedkoper, ze zijn gemakkelijker aan en uit te trekken en ze kunnen onder bijvoorbeeld club-kousen en scheenbeschermers gedragen worden. Ook veel schaatsers dragen geen sok in de schaats en kunnen met deze compressietubes toch gebruik maken van het voordeel van sportcompressie.

Maat compressiekousen

Omdat niet alleen de grote van de voet bepalend is voor de werking van deze kousen, is het aanmeten van sportcompressiekousen ingewikkelder. Alleen je schoenmaat weten is niet genoeg. Vaak moet ook de enkelomvang en kuitomvang gemeten worden.

De sportcompressiekousenspecialist biedt veel merken en varianten aan.