Zamst RK-1 brace

Zamst RK-1 Kniebrace voor runners kneeDe RK in Zamst RK-1 brace staat voor Runners Knee. Runners knee of lopers knie is vaak de oorzaak van pijn aan de buitenkant van de knie. Hardlopers krijgen vooral last van deze klacht. Vandaar de naam. Het kan een doffe of scherpe stekende pijn zijn die je krijgt tijdens of na het hardlopen of traplopen.

RK van de Zamst RK-1 staat voor Runners Knee

Er zijn veel braces die gemaakt zijn om te helpen bij Runners knee. De Zamst RK-1 is er één van. Het voordeel van deze brace is dat hij erg kort is. Daardoor hindert hij minder bij het hardlopen. De website Trailrunning heeft een test gedaan met deze brace.

De kniebrace heeft semi-rigide baleinen die zorgen voor extra stabiliteit. De dunne ademende materialen zorgen voor een prettig comfort en een optimale pasvorm. De brace is zacht bij de huid en rigide bij de sluiting, zodat hij goed op z’n plaats blijft.  Elastische banden zitten in een spiraal rond de knie die de inwaartse rotatie van het onderbeen tegengaan. Door de spiraalvorm wordt de buiging van de knie wel onderteund. De belasting op de pees, die juist de pijn zo kenmerkend voor runners knee, wordt hiermee tegengegaan. De brace is samengesteld uit ultradunne en ademende materialen die voor een ongeevenaard comfort zorgen.

U kunt de brace kopen bij de sportbracespecialist en bij de bracesspecialist.

Runners knee wordt ook wel lopersknie genoemd. De medische term voor lopersknie is Tractus iliotibialis frictie syndroom.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>